Naredi sam: Tunini priboljški
10 / 03 / 2012 A. Š.
Slastni pasji tunini priboljški so idealni takrat, ko bi svoji žverci radi pripravili nekaj slastnega, pa nimate veliko časa.
Potrebujete:
- Dve manjši konzervi tune v lastnem soku
- Strok česna
- Skodelico riževe moke
- Jajce
- Parmezan
- Pekač in papir za peko
Tuno skupaj z vso tekočino iz konzerve pretlačite z vilicami, da razbijete večje koščke.
Dodajte ji strok sesekljanega česna* in jo s paličnim mešalnikom spasirajte, da dobite gladko tekočo zmes.
Utekočinjeni tudi dodajte jajca in moko.
Zmes dobro premešajte in po potrebi dodajte moko ali vodo.
Pekač obložite s papirjem za peko in nanj zlijte tunino maso.
Bogato posujte s parmezanom in pecite 15 do 20 minut na 180° C.
Ko se nekoliko ohladi, pečeno zmes razrežite na majhne košče. Pri tem receptu je sredica priboljškov nekoliko mehka.
Priboljške lahko pripravite tudi v večjih količinah in jih zamrznete!
Ste tudi sami pripravili kaj podobnega? Pišite nam na info@zverce.si!
*Pozor, česen v večjih količinah psom škoduje, saj so znanstvene študije pokazale, da pri njih povzroča slabokrvnost. Majhjše količine česna, ki jih pes zaužije le občasno, za večino psov niso nevarne – če bi se kljub temu radi izognili uporabe česna ga lahko iz recepta izpustite.