Naredi sam: Hitra pasja torta
16 / 06 / 2012 A. Š.
Naša pomočnica urednice danes praznuje tretji rojstni dan, zato smo ji pripravili prav posebno presenečenje!
Ker tokrat rojstni dan praznuje na morju, smo izbrskali recept za hitro narejeno torto, ki je ni potrebno peči!
Potrebujete:
- 200 g piščančjih jetrc in srčkov
- Pšenični zdrob
- Kislo smetano
- Najljubšo zelenjavo vaše žverce
Jetrca in srčke narežite na tanke trakove in jih popražite.
Zamešajte jih v gosto zakuhan pšenični zdrob in z mešanico napolnite naoljeno posodico, ki bo služila kot model za torto.
Počakajte, da se zmes ohladi in strdi, nato pa se lotite še okraševanja tortice!
Tortico iz modela zvrnite na krožnik.
Za preliv uporabite kislo smetano, na katero lahko za okras položite koščke zelenjave, sira, hrenovke ali drugih priboljškov.
Slavljenec mora torto seveda odobriti.
Tortico razrežite na primerno velike koščke in jo ponudite svoji žverci.
Vse najboljše, Ela!
Ali tudi sami kdaj pripravite kaj podobnega za vašo žverco? Pošljite nam recept na info@zverce.si!